2012. május 27., vasárnap


Kedves Olvasóim, véletlenül erre Járók, Lődörgők és Keresgélők!



Szeretnénk elindítani a 2. Online gyűjtést a 
Szegedi Koraszülött Mentő javára.



A tavalyi gyűjtéshez 18 blog, és 2 magánszemély csatlakozott.
Az 1 hetes licitálás eredményeként
161.000Ft-ot 
tudtunk átutalni az alapítvány számlájára.

A gyűjtés ideje:
2012. május 28. - június 1.

A gyűjtésre május 27-én 18h-ig lehet jelentkezni, a

2012. május 22., kedd

Vándorjáték - sorsoltam

Mindkét blogomon meghírdettem a játékot. Össz-vissz 5 ember jelentkezett rá. Tény és való, hogy csak egy egyszerű medál volt "játékba bocsátva".
Fénykép nem készült, csak felírtam a cetlikre a neveket, és húztam. A szerencse Moncsinak kedvezett, aki itt, a xszemes blogon jelentkezett.
Gratulálok neki!

Mivel én a kanálra "pályáztam" :), az marad, és a csomagban a szappanka és az általam készített medál fog tovább utazni.

2012. május 21., hétfő

Az első biscornu


Hogy én mióta szemeztem az ilyen formájú tűpárnával! Első ránézésre el nem tudtam képzelni, hogy ezt hogy lehet megcsinálni. Aztán újra elkezdtem xszemezni, bújtam az ez irányú blogokat, aztán belefutottam ennek az elkészítési folyamatát ábrázoló blogbejegyzésbe. Hát... roppant egyszerű, bár elég időigényes :) De a végeredmény kárpótol mindenért.
Mikor kiírta Manka a blogjába a titkos SAL-t, még nem sejtettem, hogy mi lesz a vége. Mikor megtudtam, hogy mekkora a minta, aztán láttam is, hogy mi lesz a minta, akkor már tudtam, hogy kész, elvesztem... :)

2012. május 19., szombat

Megríkattam anyukámat :)


Ildikó! Kész lett időre!!!

Anyukámról tudni kell, hogy bolondul a skótjuhász kutyákért. Kislányként elolvasta a Lassie-t, és hatalmas hatással volt rá. Volt ilyen kutyánk több is.
Amikor elindítottam a xszemes blogomat, szétnéztem, hogy néhány "megfigyelendő" blogot felvegyek a listámra. Az egyiken akadtam erre a képre is. Innentől nem volt kérdés, hogy mit fogok anyunak a születésnapjára készíteni, ami ma van.


Megérkeztünk hozzájuk, megtörtént az ajándékok átadása - már odaadtuk a virágot, megkapta a tortát is anyu, aztán mint a kíváncsi kisgyerek odafordult felém, hogy mit is dugdosok már előle (magamhoz fordítva volt a kép a kezemben. :) Megfordítottam, elkerekedett szemekkel rá/m csodálkozott, majd sírva a nyakamba borult és összepuszilt. Nem tudtunk megszólalni...

2012. május 13., vasárnap

Anyukám ajándéka - fázisfotók


Fonallal voltam kénytelen berácsozni a leendő munkaterületet, ugyanis Albertirsán - ami város!!! - úgy néztek rám, mikor illanófilcet kerestem, mintha 8 szemem lenne legalább :(
Ez még csak hagyján, de mikor aidát merészeltem kérni, úgy éreztem utána magamat, mintha szentségtörést követtem volna el :(((
Röhejes - marad a net, illetve talán a környező városok, ha bármit is vásárolni akarok. Az egyetlen osztott himző, ami Albertirsán kapható, az a Puppets márka...


Két színből még nem igazán lehet kivenni, hogy mi is lesz belőle.


Na nem mintha a harmadik szín - a fehér - sokat lendítene a felismerésen.


De négy színnel már sanszos a felismerés.

Anyukám kedvenc kutyafajtája a skót juhász. ...és ahogy belemerültem a blog indítása után a többi blog nézegetésébe, bizony belefutottam többféle kutya fajta leszámolható mintájába. Hogy örültem neki, mikor ezt megtaláltam. Nem kellett tovább agyalnom, hogy mit is fog kapni anyukám a szülinapjára, ami jövőhéten szombaton lesz. Úgyhogy nekem addigra végeznem kell az öltögetéssel, és a teljes keretezési ceremóniával.

2012. május 7., hétfő


Vándorjáték - nálam


A játékhoz Sütisnéne Ékszersarok blogjánál csatlakoztam. Nézegettem már régóta a játékot másoknál is, de úgy hozta a sors, hogy mindig kifutottam az időből, hogy jelentkezzek rá. De most időben is voltam, nem is felejtettem el! :) Arról nem is szólva, hogy nagyon-nagyon csábító volt a nyeremény (az eddigi összes többi is, de hát aki feledékeny...)


A hozzám érkező csomagban egy házilag készített szappan és egy Sütisnéne által gyurmával kidekorált kanál található. A kanálra pályáztam :) tehát nálam a kanál fog maradni, a szappan megy majd tovább. Bár hosszú ideje - durván egy éve - már csak házilag készített szappannal fürdök, így az is nagyon jó lett volna, de most a kanál győzedelmeskedett.
Amit én  fogok a továbbmenő csomagba tenni, az egy gyöngyékszer lesz természetesen :)


NagyB Zsuzsa szőlőszem medálja


...és a szómenés után jöjjenek a szabályok:

1. Csak egy ajándékot tarthatsz meg.
2. Neked is hozzá kell tenned egy ajándékot.
3. Be kell mutatnod mit is kaptál a csomagodban és linkelni kitől.
4. Meg kell hirdetned a játékot, vagy ha nincs blogod akkor tovább kell küldened a két ajándékot (a tiéddel együtt lesz kettő) egy olyan személynek aki ismeri a játékot és folytatni tudja a láncot.
5. Minimum egy hétig hirdetni kell a játékot, de ha nincs jelentkező (remélem ez nem következik be) akkor lehet tovább várni.
6. A játék hirdetésekor megmutatod mi vándorol tovább és, hogy te mit teszel hozzá.
7. Ha már nyertél, és ajándékoztál akkor tiéd a vándorajándék embléma is amit kitehetsz a blogodra.
8. Nem feltétel, hogy nem játszhatsz ezek után tovább, a részvétel nem kizáró ok. Rajtad múlik.
UI.: A csomagba lesz még egy levél amiben azok neve van akik már játszottak és nyertek. Ezt a levelet tovább kell küldeni.
 

A vándorjátékra május 21. éjfélig lehet jelentkezni

2012. május 4., péntek

Titkos (már nem :) mini SAL Mankától - fázisfotó és kész hímzés


Mennyivel másabb a színe természetes fénynél! Nekem ez a fázis is nagyon tetszett - akár itt is be lehetett volna fejezni.


Keresd a hibát! (a következőn már nem találod :D - már későn vettem észre, és a sárga bibék már majdnem mind a helyükön voltak, mikor észrevettem, hogy hol hibáztam :O


Utolsó előtti fotó. Bármelyik fázisnál egésznek tűnt számomra a minta.


....ééééés itt a vége, fuss el véle!

Összességében nem bántam meg, hogy a lila színvilágot választottam. Annyira tetszik a végeredmény!

Köszönöm Manka az élményt! Ha kész lesz a biscornu - mert most már biztos, hogy az lesz belőle, természetesen azt is mutatni fogom.

2012. május 1., kedd

Titkos (már nem :) mini SAL Mankától - fázisfotó


Lila - egyre többször nyúlok ehhez a színhez. Most is ezt választottam a Manka álltal összeállított színvariációk közül. Nem bántam meg.
18-as aidára készült, és ha minden igaz, és sikeresen megküzdök vele, akkor biscornu lesz belőle a végén.


Elkészült!



Kimosva, kivasalva, felfüggesztésével ellátva a fényképezés után már a barátnőmnél leledzik