2012. július 27., péntek


Segíts kérlek,  ha tudsz!!! Országos probléma!!!

Az alábbi eset nem velem történt, hanem egy nagyon kedves öltögető ismerősömmel. Ha bármilyen megoldást tudsz a problémára, kérlek segíts!

Anita levelét tolmácsolom most nektek:

Kedves Mindenki!


Édesanyaként kétségbe esve fordulok Önökhöz a magam, a gyermekem, és hasonló sorstársaim nevében, az egész országra kiterjedő problémával, amit a saját példámon keresztül mutatnék be, és amivel azt gondolom sürgősen és nagy erőkkel foglalkozni kellene.

14 éves kislányom középsúlyos értelmi fogyatékos. Önellátásra képtelen, kommunikációja a napi minimális ellátásra (pl. éhes, szomjas) elegendőek.
Maximálisan segítségre szorul, a nap 24 órájában.
A napokban egyre többször jelezte, hogy fáj a foga, ezért 2012.07.25-én délután felkerestem vele a területi gyermekfogászati rendelőt, ahol a fogorvos megállapította mely fogak betegek, és a rendbetételük sürgősen szükséges.
Mivel gyermekem fogyatékossága nem engedi meg az ébrenlétben való általános kezelést, beutalót kaptunk a SOTE Gyermekfogászati Klinikára, ahol telefonon elutasítottak azzal, hogy egészen a tavalyi évig (2011) a Tűzoltó utcai Gyermekklinikával közösen végezték ezt a fajta (altatásos fogászati kezelést fogyatékos gyermekek részére) ellátást, de idézem a szót: „megtiltották” ennek a tevékenységnek a végzését. Ugyanakkor annyi segítséget kaptam, hogy a Madarász utcai Gyermekkórház Gyöngyösi úti rendelőjében végzik a fogyatékos gyermekek fogászati szakellátását.
2012.07.26-án reggel sikerült elérni a Madarász utcai gyermekfogászatot telefonon, ahol elmondtam, hogy a probléma akut, a gyermek szenved, fáj a foga, azonnali ellátás lenne szükséges.
A hölgy - aki nem árulta el a nevét -, közölte, hogy az egész országban ők látják el a hasonló beteg gyermekeket, így műtéti időpont leghamarabb 2012. decemberre van, de az adataimat nem veszi fel a várólistára. Egyébként is 2012, szeptember közepéig egyetlen műtét sincs szabadságok miatt.
Kérdéseimre, hogy a gyermek félévet szenvedjen stb., csupán annyi volt a válasz, hogy 2012. augusztus 24-én 10,00-ra (azaz pontosan egy hónap múlva) vigyem be gyermeket, ahol megnézik, és antibiotikumot írnak fel, hogy a gyulladást csökkentsék, és majd akkor felveszik a várólistára.
Nem nyugodtam bele, hogy egy fogfájást csupán fél év várakozás után lehet megszűntetni, ezért kutakodni kezdtem az interneten és még egy lehetőséget találtam a Szegedi Orvostudományi Egyetem Klinikáján.
Ott azt a felvilágosítást kaptam, hogy ők csak a Csongrád megyében lakókat láthatják el, de jelenleg átépítés alatt van a műtő, ezért csak a Madarász utcai gyermekkórház marad. Bármennyire szerettem volna megtudni, hogy kivel beszéltem, egyetlen esetben sem kaptam nevet.

Felhívtam a Debreceni Egyetem Klinikáját is, ahol egyetlen választ kaptam, altatásban csak foghúzást tudnak vállalni, egyéb ellátást nem.


Feltételezem, hogy előfordult már, hogy Önt vagy családtagját is kínozta már fogfájás. El tudja képzelni, hogy ezt kilehet bírni 1-2 napnál tovább? Esetleg egy fél évig?
Hogyan magyarázom el a fogyatékos gyerekemnek, hogy nincs megoldás?

Mivel az ápolási díj összege nem teszi lehetővé, hogy a családnak megtakarítása legyen, így a külföldi ellátás szóba sem jöhet. Magyarországon a maszek fogászati ellátásban altatást tudomásom szerint fogyatékos gyermeken nem végeznek, de ez is megfizethetetlen lenne számomra.
Amennyiben esetleg sikerülne a gyermek fájdalmát csökkenteni gyógyszerekkel 6 hónapig, akkor is az már olyan hosszú idő, hogy a fog teljesen tönkre megy, és már csak foghúzás a megoldás. A fogpótlás majdnem lehetetlen, ettől kezdve az evés is problémát fog okozni. Nem beszélve a folyamatos erős fájdalomcsillapók okozta egyéb egészségkárosodásról.
Fent leírt eset országos probléma, mely sürgős megoldást követel, ezért kérem , a fent leírtak alapján foglalkozzanak a témával a fogyatékos gyermekek fogászati ellátása érdekében, hiszen alapvető tisztességes jogaink, ellátásunk nincs biztosítva, gyermek és szülő egyaránt szendved.

Fenti tényeket egyetlen beutalóval tudom írásban alátámasztani, szó szerint konkrét dokumentációt sem elutasításról, sem felvilágosításról nem kaptam.
Amit tehetek, hogy együtt sírok a gyermekemmel, és segítséget kérek Önöktől és mindenkitől aki csak él, a probléma felvetésében, bemutatásában, és amennyiben lehet megoldásában.

Tisztelettel és köszönettel:

E.A, Budapest
06-30/9665-076


Kiegészítés 07.27.
Július 26-27-én tovább nyomoztam, és összeállt a kép. Több bp-i és vidéki város kórházában is foglalkoznak fogyatékosok altatásban történő fogászati kezelésével, de gyermek esetében csak akut esetben foghúzással. A konzerváló kezelés nem lehetséges, mert az OEP nem fizeti ki!!!!!!! Ráadásul ezekben is hosszú a várakozási idő.

Anitát a Facebook-on Bluish Svartur  néven találod meg, illetve itt a levél végén is ott van a telefonszáma!

2012. július 22., vasárnap

Rózsás SAL a Facebook-on


Ilyen lesz, ha majd egyszer elkészül...


1000 öltés van egy ilyen csíkban...


...élvezem...


...hogy minden egyes...


...csík után...


...egyre jobban...


...kivehető, látható a minta


Ezzel kész az első A4-es minta oldal - ami a valóságban kb. akkora, mint a tenyerem. 2 hetembe került, minden este, éjszakába/hajnalba nyúlva

2012. július 16., hétfő

Belefogtam...



... a Keresztszemes Magazinban található színes, magyar ABC-be. Sikerült hátulról elkezdenem, mert azok az újságok akadtak a kezembe, mikor elmentem fonalat venni hozzá :D De ez oly lényegtelen szerintem.
Kisebbik fiam 2013 szeptemberében kezdi az elsőt, addigra remélem fejen állva is kész leszek vele.

Terveim szerint lelaminálom és a külső részén is ráöltök még valami passzét - de előtte még tartok egy főpróbát, hogy egyáltalán befér e ez a vastagság a laminálógépünkbe - filléres, no name készülék - majd meglátjuk!

De ha bárkinek bármilyen építő jellegű ötlete támad, hogy lehetne tartóssá tenni a kártyákat, azt is megköszönöm!

2012. július 14., szombat

Lássuk a medvét... azaz... sorsoltam...

Nézzük a résztvevők neveit:

1. krealady
2. latinka
3. Gyöngyi
4. Kismaccs
5. Ilumilu
6. gabus
7. Erika
8. Katica
9. Ibolya
10. Reva
11. Inga
12. lapappilon
13. Fáni

13 ember tisztelte meg friss blogomat azzal, hogy jelentkezett az általam hirdetett játékra! Köszönöm, hogy jöttettek!

...és akkor lássuk a medvét... őőő... akarom mondani a nyertest :D

A 13. sorszámmal érkező: FÁNI!

Gratulálok! Kérlek írjál nekem címet, teljes nevet a profilom alatt található e-mail címemre. Nálad nem találtam elérhetőséget! Köszönöm!


Na és persze a lényeg! - melyik csomagot szeretnéd - a masnis kosárkát vagy a rózsás kosárkát?

(fél órát küszködtem a random.org-al, de nem jöttem rá, hogy lehet a képet belinkelni. feladtam. tudna benne nekem valaki segíteni?)

ui.: ilumilu! - jártam nálad, de nem találtam - mit kell keresni nálad?
Inga - nálad is jártam - most nem tudnék bevállalni egy ilyen továbbküldős, valamit készítős játékot ha esetleg nyernék - ne haragudj! :)

2012. július 12., csütörtök

A JÁTÉK...

...jelentkezési határideje 24 órával kitolódik, ugyanis előre nem látott családi program jött össze, és csak kb. éjfél körül érünk haza. Ennek örömére július 14-e, déli 12 órára módosul a jelentkezési határidő. Aztán délután pedig eredményhirdetés.

...éééééééééés mivel több, mint tízen jelentkeztetek, ezért az apró meglepi természetesen ott lesz a nyertes borítékában a kiválasztott hímzés készlet mellett :)))


2012. július 7., szombat

Játék!



Annak örömére, hogy már 10 olvasóm van :)

A fenti képeken látható mini készletek közül választhat a nyertes. Ha több, mint 10 résztvevő lesz, akkor még egy apró meglepit is rejtek a nyertes csomagjába.


A játék feltételei az alábbiak:

- hagyj itt egy kommentet az elérhetőségeddel ha nem rendelkezel bloggal
- hirdesd a blogodon, hogy játszol nálam - akár oldalsávban, akár bejegyzés formájában is

ennyi, nem több

A határidő - legyen július 13. péntek, déli 12 óra

Mindenkit várok sok szeretettel!

2012. július 1., vasárnap

Facebook-os csoporttalin jártam 


Anita, kislánya Lili, Judit és Elvíra


...szintén


Mónika munkája


...ez is


Bogi és munkája


...a szépséges kép közelebbről


Mónika épp zsákbamacccsot húúúz


...a kincseket rejtő kosárka


Elvíra munkája - imádom ezt a macskás képet :)


Anita és a pók esete


...készülő panda - félig a képen Irén és Lili


...katica és virág - szintén Irén munkája

Jó volt, rövid volt - viszont kevesen voltunk. Sokkal többen jelezték, hogy jönnek. Így se volt rossz - igazi családias hangulat kerekedett belőle. Ettünk, ittunk beszélgettünk. Szépséges munkákat néztünk. Minták kerültek szóba, a végeláthatatlan listák, amiket összeír az ember, hogy ezt is meg azt is meg amazt is meg szeretné csinálni. Aztán 5 óra előtt szétszéledtünk.
Elvira 3 órás!!! vonatútról érkezett közénk, Szeged felől. Hogy ez miért lényeges? Csak azért, mert amennyire siettünk, hogy Elvira és én is elérjük a vonatunkat, annyira földhöz csapott a hír minket, hogy felsővezeték szakadás van a vonalon. Ekkor már 5 után voltunk, és az "esemény" fél 2kor történt... Nekem még csak-csak könnyebb dolgom volt, mert a párom fél 7-re felért értem és mentünk haza kocsival. Viszont Elvira éjfélre ért haza szegénykém - az út vége előtt kb. 20 km-re megrekedve, mert a magyar vasutak aszonta, hogy aznap már sehová.... Autóval jöttek érte, hogy haza tudjon menni.