2012. augusztus 28., kedd

Fb-n olvastam...

APRÓCSKA TRÜKK, AMI MEGVÁLTOZTATJA AZ EMBEREK ÉLETÉT:
Bizonyára gyakorta előfordul velünk, hogy amikor megállunk valakivel beszélgetni, akkor az ismerősünk panaszkodása valahogy sosem maradhat el. A rég nem látott ismerős szeret a legtöbbet panaszkodni. Van is miről mesélnie. Először úgy tűnhet, hogy érdekli mi van velünk és örül is nekünk. Örül is, hiszen tudja, hogy kiöntheti nekünk a szíve bánatát. Viszont nem érdekli amit válaszolni akarunk a „mi újság veled” kérdésére, mert rögtön belénk szorítja a szót és akkor jön az 1 órás (hanem több áradat) amivel feltart bennünket... És amikor kibeszéli magából összes baját, azután következik az, hogy: „ jajj nekem rohannom kell…”.
Ilyenkor jöhet az a gondolatunk, hogy: hmm, de jót beszélgettünk! Meg sem tudtam szólalni, csak bólogatni.
Szépen átadja a negatív energiáit nekünk. Ő megkönnyebbül, mi meg lefáradunk. Magyarul ellopja az energiánkat. Nem érzi az Univerzum szeretet energiáit, amit lehívhatna, inkább ellopja a hozzá legközelebbi embertől. Lehet az egy idegen is, pl. egy piacon ahol furakodnak az utolsó megmaradt zöldség után is. Mindig az kell, ami a másiknak. Lehet, hogy napokig senkit sem érdekelt a friss áru, de amikor akciósá válik a termék akkor az öreg nénikék ölni tudnának a fonnyadt uborkáért is… Mutatva a példát a fiataloknak. Ilyenkor elég nehéz elhinni, hogy az Ő fiatalkorukban szebb világ volt… (Volt időm megfigyelni ezeket az eseményeket, mert régebben piacon is dolgoztam. Annyira kitanultam az emberi viselkedést, hogy rájöttem az állatok különbek nálunk. Azt is tudtam ki mit főz, egyedül él e (ezt a vásárolt mennyiségből), vagy mennyire magányos. Nagyon-nagyon magányos.) Bocsánat akit megbántok, de nem lehet nem észrevenni a répa, vagy az uborka hosszas áttekintését egyesével…
Az állatok sokkal jobban összhangban vannak az Univerzummal, és náluk működik a belső megérzés. Az embereknél nem, mert ha aggódik a szülő, akkor egyből telefont emel. Az ember állandóan pánikol. Mindenért. „Ilyen a világ”-mondják.
Nem! A világ nem, csak az Ő világuk az. Ahogyan szemlélik. Mindent úgy, ahogy a TV-ben leadnak. Az emberek félnek este kimenni, mert hallották benne, hogy: Leütik, kirabolják, megölik az embereket itt és ott stb. stb. De nagyon ritka az, aki ismer is olyat, akivel ez megtörtént. A TV-ben mutatják, ahogy lövik egymást nappal a bevásárlóközpontokban, iskolákban. A valóságban nagyon kicsi az esélye ennek. Szinte nulla. Ha az Föld össz. népességét megkérdeznénk akkor tényleg nulla. Mégis mindenki fél.
A lényeg, hogy amikor valaki sokat panaszkodik, az azért van, mert nem ismeri a megoldást. Nehéz is lenne neki a spiritualitásról beszélni, mert az számára hihetetlen mese… az ilyen embernek segítségre van szüksége, mert nem él szeretetben. Nem is ismeri, hogy mi az. Ez egy hosszú folyamat.

Hogyan segíthetünk rajta:
Amikor valaki sokat panaszkodik, az időnk és energiánktól függően vagy végighallgatjuk, vagy esetleg megszakíthatjuk a beszélgetést.
Itt a trükk:
Egyszerűen érintsük meg a vállát, vagy karját és nézzünk a szemébe és mosolyogva mondjuk neki:
MINDEN RENDBEN VAN.
Lehet, először nem is kapcsol, és folytatja a maga beszédjét. Ilyenkor ismételjük meg újra a fenti jelenetet, és mondjuk azt, hogy minden rendben van. Ezután hagyjuk ott, és ne is köszönjünk. Hagyjuk ott nyugodtan a kikerekedett szemeivel.
A reakciója:
1. teljesen ledöbben
2. nem érti a helyzetet
3. azt gondolja megbántott minket
4. azután azt, hogy nem érzünk vele együtt
5. azután jól megharagszik
6. végül mindenkinek majd erről a beszélgetésről panaszkodik, hogy:
Képzeld Icukám, hogyan jártam a múltkor! Találkoztam Sándorral, aki mindig olyan kedves volt velem és mindig szívesen beszélgetett és legutóbb faképnél hagyott, mondván, hogy MINDEN RENDBEN VAN.
7. Mindenkinek ezt fogja csámcsogni, és nem az eredeti baját.
8. Akárhányszor elmeséli a történetet, annyiszor fogja kimondani, hogy MINDEN RENDBEN VAN.
9. A végén minden rendbe jön, de nem tudja, hogy a gondolatával vonzotta be.
10. Megbékél, és újra örül a találkozásnak.
11. Újból panaszkodik. Mi újból elismételjük, hogy MINDEN RENDBEN VAN és otthagyjuk.
12. Néhány alkalommal ez megtörténik újra és újra, amíg rá nem jön, hogy kár panaszkodni, mert MINDEN RENDBEN VAN.
13. És azután lehet beszélni a magasabb dimenziókról neki, a Plejádokról, és minden spirituális tanításról.

1 megjegyzés:

  1. Te kis filozófus!
    Tudod, szerintem nincs recept a reakciókra.Minden egyes eset más. Reagálj ahogy jól esik.

    VálaszTörlés